Over

Bart van der Sloot specialiseert zich op het gebied van Privacy en Big Data. Ook publiceert hij regelmatig over de aansprakelijkheid van internet intermediairs, gegevensbescherming en internetregulering. Bart heeft filosofie (BA; Ma) en recht (BA; MA) gestudeerd in Nederland en Italiƫ en heeft tevens met succes het Honoursprogramma van de Radboud Universiteit afgerond. Hij is associate professor aan het Tilburg Institute for Law, Technology, and Society van de Tilburg University.


Voorheen werkte Bart bij het Instituut voor Informatierecht (IViR), Universiteit van Amsterdam, en bij de Wetenschappelijk Raad voor Regeringsbeleid (WRR) (onderdeel van het Ministerie van Algemene Zaken) aan een rapport over de regulering van Big Data in verband met veiligheid en privacy.


Bart van der Sloot is de general editor van het internationale privacy tijdschrift European Data Protection Law Review. Tussen 2016-2021 was hij directeur van het Privacy & Identity Lab. Tussen 2010-2020 was hij de oprichter en coƶrdinator van het Amsterdam Platform for Privacy Research (APPR), van de minor Privacy Studies en de Amsterdam Privacy Conferences 2012, 2015 en 2018.


Bart heeft twee zeer prestigieuze onderzoeksbeurzen ontvangen van NWO (Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek). De onderzoeksjaren voor zijn proefschrift werden volledig gedekt door een Top Talent Research Grant. Vervolgens ontving hij een Veni grant die hem in staat stelt zijn aandacht de komende jaren (2021-2025) volledig te richten op zijn nieuwe onderzoeksthema: the right to be let alone .... by yourself.  
Klik hier voor